Haltes tram 16 in Zeehelden- en Statenkwartier vervallen twee maanden door werkzaamheden

Archieffoto HTM-tram
Archieffoto HTM-tram
DEN HAAG - Door werkzaamheden aan het spoor en de haltes rijdt tram 16 nog een groot deel van het jaar deels een andere route. De afgelopen maanden werd er gewerkt aan een deel van het tracé in Laak en vanaf 11 april is het Zeeheldenkwartier aan de beurt. De haltes in het Zeehelden- en Statenkwartier komen van half april tot half juni te vervallen.
Dit jaar is begonnen met vernieuwingen op de route van tram 16 om het geschikt te maken voor nieuwe lagevloertrams. Door de lage instap kunnen reizigers met een rolstoel, rollator en kinderwagen zonder moeite in- en uitstappen. Zo moet het ov voor iedereen beschikbaar worden. Daarnaast zijn de nieuwe trams langer en ruimer.
HTM-tramlijn 16 zal vanaf maandag 11 april tot en met zondag 19 juni tussen de halten Buitenhof en Statenplein niet de eigen route rijden, maar een groot deel rijden via de route en halten van lijn 1. De haltes in het Zeehelden- en Statenkwartier komen te vervallen.

Omleiding

Een dag later, op maandag 20 juni, start een nieuwe omleidingsroute voor tram 16. Dan rijdt ze tussen de tramhaltes Gravenstraat en Museon over de route van lijn 3. De halte Museon is de eindhalte van tramlijn 16.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!