Grijs-rode trams HTM krijgen een nieuw uiterlijk

© HTM
DEN HAAG - De R-Net trams van HTM die in de Randstad rijden krijgen een ander uiterlijk. De trams zullen niet langer rood-grijs blijven, maar overgaan naar een wit-rood uiterlijk. De kleurverandering gaat geleidelijk, eind 2023 zal de laatste R-Net tram klaar zijn.
Naast een nieuwe kleurstelling aan de buitenkant wordt ook de binnenkant van de trams aangepakt. De stoffen stoelbekleding maakt plaats voor meer duurzaam rood kunstleer.
© HTM
HTM-tram 5007 is de eerste tram die in de nieuwe jas door de regio zal rijden. De kleurstelling van de andere trams zal worden aangepast wanneer er in de komende jaren onderhoud wordt gepleegd aan de R-Net trams. Om ervoor te zorgen dat er steeds voldoende trams kunnen worden ingezet, zal de laatste R-Net tram met het nieuwe uiterlijk eind 2023 gereed zijn.
De gedaantewisseling is een 'lang gekoesterde wens' van HTM om zo beter zichtbaar te zijn. Nu ook de R-Net trams wit-rood gekleurd zullen zijn passen ze ook beter bij het uiterlijk van de andere trams en bussen van HTM. Ook de nieuwe ruime trams en elektrische bussen, die over enkele jaren gaan rijden, krijgen deze kleurstelling.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!