Componist Chris Hinze doneert cd-opbrengst aan MuziekBox in Schipperskwartier

© Pixabay
DEN HAAG - Componist en fluitist Chris Hinze heeft samen met andere artiesten een album gemaakt waarvan de opbrengst gaat naar de jeugd in Laakkwartier. De componist wil op die manier de MuziekBox in het Schipperskwartier te steunen. 'Alle steun is welkom', zegt Siggi Florentina in Haags Bakkie.
'De muziekspeelplaats is in het leven geroepen om op een laagdrempelige manier muziek kunnen maken. En in het Schipperskwartier is de MuziekBox een onderdeel van de muziekspeelplaats. Het is een ruimte waar jeugd en jongeren gewoon bij elkaar kunnen komen en kennis kunnen maken met verschillende muzieksoorten. En eventueel opnames kunnen maken of lessen of workshops volgen', legt Florentina uit.
Florentina beheert de eerste MuziekSpeelplaats van Nederland in Laak. Jongeren leren er om zichzelf te uiten met muziek. 'Het gaat er bij mij om dat je het ontdekt, jezelf ontwikkelt en je stem kan laten horen.' Na Den Haag is men van plan om ook een muziekspeelplaats te starten in Utrecht.

Opbrengst cd Hinze gaat naar MuziekBox

Componist Chris Hinze, die op heeft getreden met onder meer Peter Tosh en Toots Thieleman, besloot de opbrengst van zijn nieuwe cd 'LIGHT' te doneren aan de speelplaats. 'Ik was aan het produceren en toen kwam het idee weer op om iets te doen voor de kinderen, met name als het iets met muziek te maken heeft', zegt Henze. Via-via kwam hij uit bij het initiatief in het Schipperskwartier.
Deze muziekspeelplaats is een plek waar kinderen, ongeacht hun achtergrond, samen komen om muziek te maken. 'Ik denk dat ze zich daarmee leren te uiten', zegt Hinze. 'Voetballen kun je overal. Op straat enzo. Maar muziek maken daar heb je altijd wel een paar middelen voor nodig. Als er dan zo'n initiatief uiteindelijk tot stand komt dan vind ik dat geweldig en dan wil ik graag daaraan meehelpen.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!