Hart voor Den Haag presenteert donderdag informateurs: 'De tijd is nu rijp'

Richard de Mos en Rita Verdonk
Richard de Mos en Rita Verdonk © Hart voor Den Haag/Groep de Mos
DEN HAAG - Twee weken na de gemeenteraadsverkiezingen lijkt de formatie om tot een coalitie te komen eindelijk te gaan beginnen. Hart voor Den Haag/Groep de Mos heeft woensdagmiddag laten weten dat ze morgen de informateurs wil presenteren.
De fractievoorzitters in de nieuwe raad hebben een uitnodiging van Richard de Mos gekregen om donderdag om 18.00 uur in een openbaar kennismakingsgesprek in de raadszaal aanwezig te zijn bij de presentatie van de informateurs. Hij doet dit samen met Rita Verdonk, de nummer twee van de partij.
'Nadat wij op 16 maart opnieuw de grootste partij van Den Haag zijn geworden, hebben wij diverse informele gesprekken gevoerd. De tijd is nu rijp om informateurs aan te stellen', zegt De Mos.
Met negen zetels is de fractie van Hart voor Den Haag/Groep de Mos de grootste in de gemeenteraad. Het is gebruikelijk dat de grootste fractie het voortouw mag nemen in de zoektocht naar een coalitie.
Er moest lang worden gewacht op een eerste, echte stap in de vorming van een coalitie. Dat vindt ook Lesley Arp van de SP. 'Er is dus ein-de-lijk een verkenner, maar we krijgen dus morgenavond in de raadszaal pas te horen wie het is. Wat een circus weer', schrijft ze op Twitter.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!