Oud-wethouders Revis (VVD) en Van Alphen (GroenLinks) moeten coalitie bouwen in Vlaardingen

Bert van Alphen en Boudewijn Revis
Bert van Alphen en Boudewijn Revis © Gemeente Den Haag
DEN HAAG - De Haagse oud-wethouders Boudewijn Revis (VVD) en Bert van Alphen (GroenLinks) gaan waarschijnlijk aan de slag als informateur in Vlaardingen. Ze gaan onderzoeken welke coalitie er mogelijk is.
Afgelopen maandag heeft VVD-prominent Ivo Opstelten verslag uitgebracht van zijn verkenning. Hierin concludeert de verkenner dat er breed draagvlak is voor het starten van de gesprekken met de fracties van VVD, GroenLinks, VV2000/Leefbaar Vlaardingen, CDA, D66 en ChristenUnie-SGP.
Daarnaast adviseert Opstelten deze gesprekken te laten leiden door twee informateurs op voordracht van de VVD en GroenLinks. Donderdagavond debatteert de gemeenteraad over het voorstel om Revis en Van Alphen aan te wijzen als informateurs.

Revis: ‘Eervol om weer samen te werken met Bert’

Oud-wethouder Revis noemt het ‘eervol’ om voorgedragen te worden. ‘En ik vind het ook eervol om in deze rol weer samen te werken met Bert’, aldus Revis tegen Den Haag FM.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!