Blaudzun, Fresku, Nordin en Gruppo Sportivo op Bevrijdingsfestival Den Haag

Nordin en Blaudzun
Nordin en Blaudzun © Bevrijdingsfestival Den Haag
DEN HAAG - Blaudzun, Gruppo Sportive en Sven Hammond zijn enkele artiesten die op vijf mei optreden op het Bevrijdingsfestival. Rapper Fresku is de Ambassadeur van de Vrijheid die met een helikopter naar het Malieveld komt. Het is de veertiende editie van het festival op het Malieveld.
Tijdens het Bevrijdingsfestival Den Haag komen er weer twee grote podia te staan op het Malieveld. Op het ASN Bank Stage zijn er ook optredens van Stage Your Voice (met leden van het Residentie Orkest), de Britse soulzangeres Anna-Rose Clayton, reaggaeband Rootsriders, soulzanger Steffen Morrison.
Op het Sena Performers Stage staan Benito en Nordin uit Den Haag, Numidia, Ashafar, Zefanio, Ayden, Babs, Aliyah en dj's Halo, Kevin Orduña en slotact Blasterjaxx. De Haagse muziekorganisatie Guap en Aight presenteren op dit podium shows van nieuwe Haagse talenten.
Nordin
Nordin © Bevrijdingsfestival Den Haag

Vrijheid en democratie

Naast muziek is er ook aandacht voor vrijheid, democratie en de rechtsstaat. Vanaf het VFonds Busplatform vertrekken de hele dag bussen voor een ritje in de stad, zodat passagiers even uit de festivalhectiek kunnen stappen voor een inhoudelijk programma.
Tijdens het Bevrijdingsfestival wordt het einde van de Tweede Wereldoorlog gevierd. Maar er wordt dit jaar ook stilgestaan bij de oorlog in Oekraïne. 'Het is een dag om ons te realiseren dat vrijheid kwetsbaar is. De Russische invasie heeft ons op harde wijze duidelijk gemaakt dat oorlog ook in onze nabijheid niet louter tot het verleden behoort. Stilstaan bij onze eigen vrijheid is onlosmakelijk verbonden met de (on)vrijheid van anderen', aldus de organisatie.
Op het festival zijn verschillende sprekers die ingaan op de situatie in Oekraïne. Bezoekers worden opgeroepen een bijdrage te doen aan Giro555.

Vrijheidscollege met Edson da Graça

Er wordt aandacht besteed aan Stichting Vluchteling en hun inzet voor slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. Ook is er een Vrijheidscollege met Edson da Graça en het stand up comedy-gezelschap Puur Gelul verkent de grenzen van vrijheid van meningsuiting met Paula Udondek en Martijn Oosterhuis. Jonge dichters dragen gedichten voor over vrijheid en de Young Peacebuilders hebben een eigen bustocht.
Edson da Graça
Edson da Graça © Bevrijdingsfestival Den Haag

Studenten stage

Nieuw dit jaar is een speciale spot voor studenten, de HI The Hague. Alle onderwijsinstellingen van Den Haag presenteren zich en Haagse dj's draaien platen. 'Deze nieuwe plek op het festivalterrein moet de komende jaren uitgroeien tot dé ontmoetingsplek voor (toekomstige) Haagse studenten.'
Ook de vaste onderdelen op het festival zoals het Plein van de Vrijheid, de festivalmarkt, de Haags Hiphop Centrum Area en een terrein met kinderactiviteiten staan weer op het Bevrijdingsfestival.
Gruppo Sportivo
Gruppo Sportivo © Bevrijdingsfestival Den Haag

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!