Spuigasten: Rita Verdonk over informele verkenning nieuwe coalitie

Rita Verdonk (Hart voor Den Haag/Groep de Mos)
Rita Verdonk (Hart voor Den Haag/Groep de Mos) © Gemeente Den Haag
DEN HAAG - In het politieke radioprogramma Spuigasten op Den Haag FM is zaterdag te gast: gemeenteraadslid Rita Verdonk (Hart voor Den Haag/Groep de Mos).
Geerten Boogaard en Gert-Jan Oplaat zijn de informateurs die namens Hart voor Den Haag/Groep de Mos op zoek gaan naar een coalitie voor de komende jaren. Dat maakten fractieleider Richard de Mos en gemeenteraadslid Rita Verdonk donderdagavond bekend bij een kennismakingsgesprek met de fractievoorzitters van de nieuwe gemeenteraad.
De afgelopen week voerde Verdonk, de running mate van partijleider De Mos, achter de schermen gesprekken met mogelijke coalitiegenoten. Hart voor Den Haag/Groep de Mos zou aansturen op een bestuurlijke samenwerking met VVD, CDA, DENK en Partij voor de Dieren. Deze gesprekken werden door betrokkenen gezien als een soort informele verkenningsfase, waarbij de gebruikelijke procedure met een onafhankelijk verkenner overgeslagen zou worden. Hoe kijkt Verdonk terug op de informele verkenning? En welke kansen ziet zij voor Hart voor Den Haag/Groep de Mos?
Spuigasten is een wekelijks actueel politiek radioprogramma van Den Haag FM. Elke zaterdag van 11.00 tot 12.00 uur ontvangt Ivar Lingen zijn gasten in de centrale bibliotheek aan het Spui. Volg het live op de radio via Den Haag FM, via Den Haag TV (Ziggo-kanaal 40), de stream op denhaagfm.nl of kom langs in de centrale bieb.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!