Edwin Fagel en anti-oorlogsmagazine in Het Woordenrijk

Edwin Fagel en anti-oorlogsmagazine in Het Woordenrijk
Edwin Fagel en anti-oorlogsmagazine in Het Woordenrijk
DEN HAAG - In Het Woordenrijk zondagavond gesprekken met dichter Edwin Fagel over zijn nieuwe bundel en met Lula Valletta over het Art-zine Warpig.
In de muziek bestaat er de re-master, waarbij de artiest een oude plaat opnieuw mixt en uitbrengt, in de film de director’s cut, waarbij de regisseur zijn oude film opnieuw edit omdat hij tot ander inzicht is gekomen. In de poëzie doet de Haagse dichter Edwin Fagel nu iets soortgelijks; zijn bundel ‘Nul’ uit 2014 brengt hij opnieuw uit, ge-update en herschikt, sommige gedichten zijn gesneuveld en vervangen door anderen.
Fagel komt dit proces uitleggen en leest voor uit de bundel ‘o!’, die zondag 16 april gepresenteerd wordt in De Posthoorn. Het boekomslag werd ontworpen door de Haagse kunstenaar Lula Valletta, die we vanavond ook spreken over haar anti-oorlogs magazine Warpig. Vanuit HOK gallery steldde zij dit art-zine samen, waarbij de opbrengsten naar Ukraine gaan.

Marike Verheul en Kristel Snellen

Tevens hoor je het Gedicht van de Week van Marike Verheul, een kort verhaal van Kristel Snellen en de literaire agenda.
Na afloop is de uitzending hier terug te beluisteren.
Het Woordenrijk is zondag van 20 tot 21 uur te beluisteren, werd in 2012 opgericht door Harry Zevenbergen en tegenwoordig gepresenteerd door Ricco van Nierop.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!