Regenboogvlag Huijgenspark opnieuw met mast en al uit de grond getrokken

© PxHere
DEN HAAG - Een vooralsnog onbekend persoon of onbekende groep lijkt het te hebben gemunt op de regenboogvlag in het Huijgenspark. Op zaterdagavond is deze voor de vierde keer in korte tijd vernield. De regenboogvlag stond daar als als support voor de LHBTQI+ community en om inclusiviteit te stimuleren.
De mast van de vlag is in zijn geheel uit de grond getrokken; van de vlag zelf ontbreekt ieder spoor. Een buurtbewoner deelt een foto op Twitter, waar verschillende mensen op reageren. 'Gewoon weer een nieuwe ophangen maar', antwoordt Chris. Peter merkt op dat iemand 'er wel erg op gebrand' moet zijn om de vlag keer op keer te vernielen.
Raadslid Isabel Bos (GroenLinks) reageert ontsteld: 'We hadden zó gehoopt dat het niet nog eens zou gebeuren.' Na eerdere vernielingen van de regenboogvlag is kwam al meerdere malen een permanent regenboogelement op diezelfde plek ter sprake. Volgens Bos moet daar nu haast bij gemaakt worden. 'Dit is geen kwajongensstreek. Dit is het moedwillig onzichtbaar maken van mensen, om van wie ze houden of wie ze zijn.'
Stichting Queer Mind, dat zich inzet voor een veilige leefomgeving voor iedereen, 'ongeacht diens afkomst, seksuele voorkeur of genderidentiteit', richt zich tot wethouder Arjen Kapteijns en de gemeente: 'Wanneer kan de kans gegrepen worden om duidelijk te maken dat dit geen spelletje is?'

Krijtactie

Twee weken geleden organiseerde Bos een krijtactie in het Huijgenspark als protest tegen de eerdere vernielingen. 'Krijt mee tegen haat', riep ze op. Op foto's is te zien hoe tientallen mensen het park met stoepkrijt in regenboogkleuren hulden. 'Wat een opkomst, wat ontroerend mooi', reageerde Stichting Queer Mind, die nogmaals pleitte voor een regenboogsymbool dat niet te verwijderen is.
In de Straatvraag van vorige week vroeg verslaggever Pim Markering omwonenden nog naar hun mening over de vernielingen van de regenboogvlag:

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!