Vier aanhoudingen en handhaver naar keel gegrepen tijdens handhavingsactie centrum

© Martijn Beekman / Gemeente Den Haag
DEN HAAG - Bij een integrale handhavingsactie rondom Den Haag Centraal Station werd een handhaver naar de keel gegrepen bij het uitdelen van een boete. Tevens zijn vier mensen aangehouden: twee voor rijden onder invloed en twee voor reizen met het ov zonder geldig vervoersbewijs, terwijl zij al stonden gesignaleerd voor een eerder opgelegde straf.
De handhaver deelde een boete uit aan een fietser op het Plein toen hij werd aangevallen. Het Plein is een voetgangersgebied waar niet gefietst mag worden, maar daar was de ontvanger het niet mee eens; deze persoon greep de handhaver naar de keel. 'Geweld tegen handhavers en hulpverleners is onacceptabel en de persoon in kwestie is dan ook aangehouden en overgedragen aan de politie', laat de gemeente weten. Voor zover bekend heeft de handhaver geen verwondingen opgelopen.
Bij een verkeerscontrole door de politie op het busplatform van Den Haag Centraal bleken twee bestuurders te rijden zonder rijbewijs en zijn twee personen aangehouden voor het rijden onder invloed. Bij deze controle werden ook drugs en steekwapens aangetroffen. De wapens zijn in beslag genomen en van de drugs is vrijwillig afstand gedaan.
© Martijn Beekman / Gemeente Den Haag

Openbaar vervoer

Ook op reizigers van bus, tram, trein en metro werd focus gelegd. De gemeente laat weten dat in de meeste gevallen reizigers zich goed aan de voorgeschreven regels hielden en betaalden voor het gebruik van het openbaar vervoer. Toch kregen in totaal 152 personen omdat zij niet beschikten over een geldig vervoersbewijs. Van deze personen werden twee personen aangehouden door de politie omdat zij nog gesignaleerd stonden voor een eerder opgelegde straf.
'Medewerkers van de gemeente waren tijdens de actie aanspreekbaar voor bewoners, ondernemers en reizigers die vragen hadden over de actie', zegt de gemeente. Zij laat weten dat in de meeste gevallen er positief werd gereageerd op de actie van de diensten. Meldingen van verdachte en overlastgevende situaties kunnen gedaan worden via het klantcontactcentrum van de gemeente.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!