Appie van de Haagse Markt: 'Ik liep vroeger stiekem weg om met mijn oma naar de markt te gaan'

Appie van de Haagse Markt: 'Ik liep vroeger stiekem weg om met mijn oma naar de markt te gaan'
Appie van de Haagse Markt: 'Ik liep vroeger stiekem weg om met mijn oma naar de markt te gaan'
DEN HAAG - Appie el Massaoudi verzorgt met zijn bedrijf alle weekmarkten in Den Haag. Ook heeft hij een leerwerkbedrijf om de Haagse Markt schoon te houden. Van jongs af aan was Appie al op de markt te vinden. Dit vertelde hij in het programma Vrijmibo op Den Haag FM.
Appie: 'Ik ben op vroege leeftijd beland op de markt. Ik was toen een jaar of elf. En als kleine jongen met een kartonwagen als knechtje eigenlijk begonnen. Ik kreeg van vrienden te horen dat je op de markt kon werken, dus ging ik kraam voor kraam af. En tot op de dag van vandaag ben ik er te vinden. De markt heeft mij gevormd tot wie ik nu ben.'

Marokko

Appie kwam op zesjarige leeftijd naar Nederland. Hij neemt ons mee naar zijn eerste ervaringen op de markt in Marokko, toen samen met zijn oma.
'Toen ik nog in Marokko was vond ik markten altijd leuk, met mijn oma. Ik liep stiekem weg om met mijn oma naar de markt te gaan. Op buitenlandse markten heb je hele kleine gastjes die plastic zakjes verkochten. Ik vroeg een keer aan mijn oma van ‘Heb jij toevallig een Dirham (Marokkaanse munt) om water te halen?’ en ik ging tasjes kopen. Dus ze was me twee uur lang kwijt en ik ging tasjes verkopen. Dus de markt zit denk ik wel in mijn bloed.'
De Vrijmibo, gepresenteerd door Elias van Hees, wordt elke vrijdagmiddag live vanuit de bibliotheek aan het Spui uitgezonden tussen 17.00 en 18.00 uur.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!