The Hague Royals laat tegen Limburg United wederom overwinning liggen

© Frank van Leeuwen/Sportsnap.nl
DEN HAAG - The Hague Royals wist een slecht begin van het eerste kwart tegen Limburg United niet meer om te draaien in de eigen Sportcampus Zuiderpark. In het tweede kwart komen de geel-groenen nog terug en brengen het verschil terug naar 6 punten maar vooral de vele turnovers (balverlies) doen de hofstedelingen wederom de das om: 69-93.
In een gezellig gevulde Sportcampus zien de toeschouwers de Amerikaan Spencer Littleson de eerste 8 punten voor de Belgen op de borden schieten en slaat daarmee direct eigenlijk het eerste gaatje. The Hague Royals komen dan (te) langzaam op gang en als de ploeg eenmaal het Belgische netje heeft gevonden is de Belgische tegenstander inmiddels al aan de horizon verdwenen: 8-19.
Het vele balverlies, vaak voortkomend uit verkeerde keuzes, breken de Hagenaren nu ook weer op en kan Bert Samson weinig anders doen dan in een time out vluchten. Rebounds worden er genoeg uit de lucht getrokken aan Haagse zijde maar eenmaal in balbezit worden deze even gemakkelijk weer weggegooid zodat het water naar de zee dragen is. Het eerste kwart worden de Hagenaren dan eigenlijk al op een te grote achterstand gezet: 15-26.

Gezonde dosis Haagse bluf

Opgeven komt echter niet voor in het woordenboek van The Hague Royals en knokken zich dan ook met een gezonde dosis Haagse bluf binnen de 10 punten: 21-31. Tom Ackermans vuurt een driepunter af en zo sluipen de Hagenaren puntje voor puntje dichterbij en is er deze zaterdagmiddag wellicht meer te halen: 24-33. Een harde fout van Snorri Vignisson zorgt er vervolgens voor dat de Royals in de zogenaamde penalty terecht komen.
Als gevolg daarvan is met nog 4 minuten te spelen iedere volgende fout aan Haagse zijde 2 vrije worpen voor de mannen uit België. De degelijk spelende Amerikaan in Haagse dienst, Arben Camaj (15 punten – 11 rebounds) zorgt dan voor 25-34 en is het nu welletjes geweest voor coach Niels Marnegrave voor Limburg en pakt zijn timeout. Waar captain Kumelis eerst nog hopeloos faalt weet hij even later een opgelegde kans te verzilveren en brengt daarmee de stand op 28-34.

Onsportieve fout

Dan volgt weer een Haagse stop en zijn de Royals twee minuten voor het eind van het tweede kwart lekker bezig. Een logische timeout van coach Bert Samson volgt met het idee om de duimschroeven steviger aan te draaien bij de Belgische opponent en stuurt zijn manschappen terug het veld in met maar één opdracht: de achterstand nog verder verkleinen tot de rust.
Voor Casey Lopes was de opdracht schijnbaar niet helemaal duidelijk, eerst gooit hij de bal weg waar een van de grote mannen aan Belgische zijde Jarne Lesuisse dankbaar gebruik van maakt: 28-36. Vervolgens maakt diezelfde Lopes op Lesuisse een onsportieve fout die de Belgen twee vrije worpen oplevert en daarna weer balbezit. Jarne Lesuisse pakt deze presentjes ook dankbaar uit en in plaats van een achterstand te verkleinen kan de Belgische tegenstander verder weglopen naar 28-40.

Sneltreinvaart

In het derde kwart opent Spencer Littleson weer de score en tilt de stand naar: 28-42. Als de Hagenaren dan wederom dreigen binnen de 10 punten te komen schiet Anthony Lambot een dodelijk drietje raak: 32-45. Het spel golft dan op en neer en geeft captain Kumelis nog maar eens het goede voorbeeld door coast 2 coast te gaan en fraai af te ronden: 35-45.
Het is een driepunter van de dekselse Amerikaan in Belgische dienst Littleson die weer een drietje raakt en het verzet van The Hague Royals lijkt te breken. Slordige momenten wisselen elkaar dan in sneltreinvaart af. Dan zetten de Belgen nogmaals aan en lopen weg naar een onoverbrugbaar verschil van twintig punten: 41-61.

Hoop gloort

Het vierde kwart weten de Hagenaren nog wel een respectabele 28 punten op de borden te schieten maar de Belgen pareren dit met een totaal van 32 zodat ook deze wedstrijd verloren gaat: 69-93.
Saillant detail is dat komende woensdag The Hague Royals aantreden in het Zuiderpark tegen Den Helder Suns. De ploeg waarvan, inmiddels ruim een half jaar geleden, de eerste en enige overwinning van dit seizoen is behaald. Dus als The Hague Royals niet helemaal kleurloos dit seizoen willen eindigen is dit de mogelijkheid om de tweede overwinning van dit seizoen te pakken. Immers, een echte winnaar is een goede verliezer.
Foto: Frank van Leeuwen/Sportsnap.nl

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!