Zaterdag Live over opvang van vluchtelingen uit Oekraïne

Het stadhuis in Den Haag is een van de gebouwen in de regio die in de kleuren van Oekraïne is gehuld
Het stadhuis in Den Haag is een van de gebouwen in de regio die in de kleuren van Oekraïne is gehuld © Gemeente Den Haag
DEN HAAG - In Zaterdag Live van zaterdag 9 april wordt in het stamtafelgesprek aandacht besteed aan de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Gasten zijn: Susan Cohen Jehoram (Wijkvereniging Benoordenhout) en Simon Fritschij (fractievertegenwoordiger ChristenUnie/SGP). De uitzending is te volgen via het tv-kanaal van Den Haag FM.
In Den Haag worden op dit moment honderden vluchtelingen uit Oekraïne opgevangen. In meerdere hotels is een noodopvang geregeld, waar tussen de 400 en 600 mensen een plek hebben gekregen. Het aantal binnenkomende vluchtelingen neemt constant toe.
Het gaat om noodopvanglocaties. Mensen slapen er een paar nachten. Een deel gaat dan door naar familieleden of een gastgezin, binnen of buiten Den Haag. In werkelijkheid kunnen er meer Oekraïners in de hofstad zijn aangekomen. Sommige mensen konden meteen terecht bij vrienden of familieleden. Zij worden niet meegerekend in de cijfers.

4.000 vluchtelingen opvangen

De veiligheidsregio's Haaglanden en Hollands Midden moeten binnen afzienbare tijd 4000 vluchtelingen opvangen. De ontheemden worden verspreid over alle 27 gemeenten in de regio. Door heel het land worden allerlei hartverwarmende acties gestart om Oekraïense vluchtelingen bij te staan.
De politieke partijen D66, PvdA, GroenLinks en de Haagse Stadspartij in de Haagse gemeenteraad hebben in schriftelijke vragen het stadsbestuur opgeroepen om voorbereidingen te treffen om vluchtelingen uit Oekraïne te kunnen opvangen.
Zaterdag Live van RTV Discus is elke zaterdag van 18.00 tot 20.00 uur te zien op het tv-kanaal van Den Haag FM.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!