Haagse kermis is terug: met vuurwerkshow en prikkelarme middag

Kermis Malieveld
Kermis Malieveld © Richard Mulder
DEN HAAG - Het Malieveld staat vanaf vrijdag weer vol met botsauto's, het reuzenrad en suikerspinnen. Dat kan maar één ding betekenen: de Haagse Koningskermis is terug. Na twee coronajaren kan de kermis weer doorgaan. 'We zijn blij dat we weer terug zijn, nu mogen we weer', vertelt Jan Vermolen van de kermis in Haags Bakkie. Naast de kermis op het Malieveld is er ook weer een kermis op het Frederik Hendrikplein in het Statenkwartier.
De komende dagen komen 100 kermisondernemers naar Den Haag. Op dinsdag beginnen ze met de opbouw van de kermis. Dat gaat in fases. 'We willen de overlast beperken met oprijden, en we zitten met de Utrechtsebaan. Ze staan te trappelen en willen zo snel mogelijk het Malieveld op. De reizende kermisfamilies hebben twee jaar in isolement gezeten.'

Prikkelarme middag

De kermis wordt vrijdag geopend. Op zaterdag is er een speciale prikkelarme middag voor kinderen met bijvoorbeeld ADHD. 'Die kunnen niet tegen alle geluiden en lichten. Dus die middag gaat de muziek gedempt en zijn er geen prikkels. Voor die kinderen is dat een groot succes, die kunnen normaal de kermis niet bezoeken.'
In samenwerking met organisatie Middin mogen kinderen met een beperking gratis de kermis op met hun begeleiders. 'Die hebben ook twee jaar lang thuisgezeten.' Op de zaterdag wordt 's avonds een grote vuurwerkshow gehouden.
  • Malieveld: 8 april tot en met 27 april
  • Frederik Hendrikplein: 22 april tot en met 5 mei
De openingstijden van de kermis zijn hier te vinden.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!