Haagse nieuwsfoto van de maand: beteuterde gezichten bij Hart voor Den Haag

Uitslagenavond gemeenteraadsverkiezingen
Uitslagenavond gemeenteraadsverkiezingen © Martijn Beekman (ANP)
DEN HAAG - De beteuterde gezichten bij Hart voor Den Haag/Groep de Mos tijdens de uitslagenavond van de gemeenteraadsverkiezingen en de Kamervoorzitters die een laatste rondje lopen op het Binnenhof voordat die dichtging voor de grote renovatie. Volgens Edouard van Arem van ANP en Tjeerd de Boer van Beeld en Geluid Den Haag zijn dat de Haagse nieuwsfoto's van maart.

Uitslagenavond verkiezingen

'De foto spreekt boekdelen. Het is echt het goede moment. Ze staan heel centraal in een grote groep. Als er wel een grote uitslag was, dan was het een groot feestgejoel. Nu is het toch bedrukt', zegt Van Arem.
Op het moment van de foto was de eerste exitpoll van de gemeenteraadsverkiezingen bekend. De partij hoopte op 15 zetels, maar dat werden er 9.
Hart voor Den Haag na de eerste exitpolls
Hart voor Den Haag na de eerste exitpolls © Martijn Beekman (ANP)
De foto is gemaakt door Martijn Beekman. Hij maakte ook de foto van D66-leider Sigrid Kaag die op de uitslagenavond van de landelijke verkiezingen op tafel klom. 'Hij heeft er oog voor. Je moet op het juiste moment op de goede plek staan', aldus Van Arem over de fotograaf.
'De timing is essentieel', zegt De Boer. 'Vijf seconden later waren de gezichten weer in de plooi. Die afzonderlijke koppies bekijken is leuk.'

Binnenhof dicht

Het Binnenhof is voor vijf jaar gesloten vanwege een grote renovatie. Voorzitter van de Eerste Kamer Jan Anthonie Bruijn en voorzitter van de Tweede Kamer Vera Bergkamp lopen nog een keer over het binnenplein.
Kamervoorzitters Bergkamp en Bruijn doen een laatste rondje over het Binnenhof
Kamervoorzitters Bergkamp en Bruijn doen een laatste rondje over het Binnenhof © Phil Nijhuis (ANP)
'Vera Bergkamp loopt moederziel alleen op het Binnenhof dat compleet is afgesloten', zegt De Boer. 'Het is een iconische plek in de stad. Een bijzonder moment dat het oudste stukje Den Haag even dicht gaat', aldus Van Arem.
Het Binnenhof is volgens Van Arem een van de meest gefotografeerde stukjes. 'Er gebeurt gewoon veel. Als je eroverheen fietst kom je de minister president tegen, het is een hele open plek in onze democratie.'
Dagelijks worden er vele nieuwsfoto’s gemaakt, beelden die een verhaal vangen en vertellen. In Haags Bakkie wordt elke eerste maandag van de maand een beeldbepalende Haagse nieuwsfoto van de afgelopen maand besproken met Edouard van Arem van ANP en Tjeerd de Boer van Beeld en Geluid Den Haag.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!