Mini-couveuses nodig voor kleine, zwakke vogeltjes: dierenambulance start crowdfunding

© Stichting Dierenhospitaal & Ambulancedienst Den Haag
DEN HAAG - De Dierenambulance Den Haag is een crowdfundingsactie gestart om geld in te zamelen voor zes mini-couveuses in de ambulances, daarmee kunnen de kleinste en zwakste vogeltjes die ze vervoert onderweg warm worden gehouden. Kou is nadelig voor de gezondheid van dieren die al ziek of verzwakt zijn. In sommige gevallen kan het zelfs fataal zijn.
In de maanden april en mei worden door de dierenambulance de meeste vogeltjes opgehaald, het zijn de drukste maanden voor de organisatie. Omdat een wagen meestal met een enkele chauffeur op pad gaat is er geen andere mogelijkheid -op schoot of onder een trui- om de beesten onderweg warm te houden. 'Maar je moet ook op de weg letten', zegt Anouk Korporaal van de Dierenambulance in Bob Staat Op.
© Stichting Dierenhospitaal & Ambulancedienst Den Haag
'We willen voorkomen dat we vogeltjes onderkoeld afleveren bij dierenartspraktijken of dierenopvangcentra. De aanschaf van deze mini-couveuses zou een enorme verbetering zijn voor het transporteren van de kleinste zieke en verzwakte dieren', zegt Linette Eveleens van de dierenambulance. 'Omdat we zes ambulances hebben die in dit drukke seizoen continu op pad zijn, zou het het mooist zijn als iedere ambulance zo'n mini-couveuse krijgt. Maar schrik niet: dat kost zes keer 399 euro, dus bijna 2400 euro bij elkaar.'

'Ruim een kwartje per vogel'

Jaarlijks vervoert de dierenambulance ruim 5.000 wilde vogels. 'Zij hebben natuurlijk niet allemaal een couveuse nodig, maar stel dat je de kosten toch netjes zou verdelen over alle vogels die we helpen, dan kom je op ruim een kwartje per vogel. Andere kleine diertjes, zoals baby egels of eekhoorns, kunnen natuurlijk ook lekker opwarmen in de couveuse.'
Meer informatie over de crowdfundingsactie is te vinden op de website van dierenambulance & hospitaal Den Haag.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!