Samenwonen tegen de woningnood: woningcorporatie Staedion gaat singles koppelen

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © Pablo Heimplatz (Unsplash)
DEN HAAG - Woningcorporatie Staedion gaat singles aan elkaar koppelen. 'Het is een ludieke actie waarbij we mensen blij willen maken in de liefde en aandacht willen vragen voor de woningnood', vertelt Priscilla Bossaert van Staedion in Bob Staat Op.
De woningnood is enorm. Met nieuwe huizen bouwen alleen kom je er niet. 'Hoewel we er alles aan doen om zoveel mogelijk te bouwen, zien we ook kansen om de bestaande woningvoorraad beter te benutten. Daarom willen we singles gaan matchen', aldus bestuursvoorzitter Gijsbert van Herk.
Als mensen gaan samenwonen komt er een sociale huurwoning vrij. 'En we maken mensen blij in de liefde, hoe mooi is dat!', zegt Priscilla.

First Dates

De woningcorporatie gaat een evenement organiseren om de singles samen te brengen. 'À la First Dates willen we mensen elkaar laten ontmoeten.' Voor wie denkt na één date te moeten samenwonen, hoeft zich geen zorgen te maken. 'Doe wat voor jou goed voelt', zegt Priscilla. Maar het is uiteindelijk wel de bedoeling dat je gaat samenwonen en bereid bent om je (sociale) huurwoning op te zeggen. Singles van alle leeftijden kunnen zich opgeven via deze site.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!