Bouw van megabioscoop Ypenburg hervat

© Omroep West
DEN HAAG - Er lijkt toch werk gemaakt te worden van de megabioscoop in Ypenburg. Rondom de plek van het gebouw zijn weer bouwvakkers te vinden. Dat meldt mediapartner Omroep West. Een woordvoerder wilde niet zeggen wanneer de bioscoop klaar zal zijn.
Een bioscoop in stadsdeel Leidschenveen-Ypenburg staat al langer op de planning, de eerste plannen stammen uit 2015. Het Belgische Euroscoop kwam toen al met plannen voor een bioscoop met meer dan 2.500 zitplaatsen. Ondanks verzet kwam er toestemming voor de bioscoop die eind 2019 open zou gaan, al gebeurde dat niet.
Het bedrijf is inmiddels opgegaan in Pathé. De bouw kwam door corona stil te liggen, maar nu wordt er weer gewerkt. Een woordvoerder vertelt aan mediapartner Omroep West dat er de komende maanden wordt gewerkt aan het afwerken van de gevel. Daarna moet er nog aan de binnenkant van het pand gewerkt worden.
© Forum Architecten & Planners
De nieuwe bioscoop, naast de A12, moet er een zijn met tien zalen verdeeld over vijf verdiepingen waar in totaal 2.500 stoelen in staan. Pathé heeft al meerdere vestigingen in onze stad: op Scheveningen, aan het Spui en aan het Buitenhof. Het is nog niet bekend wanneer de bioscoop open zal gaan.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!