Agent wordt vervolgd na neerschieten van man met bijl in Neptunusstraat

Een deel van Scheveningen was in november afgezet voor een reconstructie
Een deel van Scheveningen was in november afgezet voor een reconstructie © Den Haag FM
DEN HAAG - De politieagent die op 28 mei een 36-jarige man neerschoot in de Neptunusstraat wordt vervolgd. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) dinsdag bekendgemaakt. Ze heeft daartoe besloten na een uitvoerig onderzoek door de Rijksrecherche. Volgens de agent schoot hij om een collega te verdedigen, maar het OM zegt er niet van overtuigd te zijn dat dat nodig was en wil daarom een uitspraak van de rechter.
Op donderdagavond 28 mei kreeg de politie melding van een incident van een man met bijl die door de straat op Scheveningen zou lopen en twee mensen hebben verwond. De man zou zich daarbij verward gedragen. Bij het treffen van de man werd door agenten het wapen getrokken. De man reageerder echter niet op aanwijzingen van de politie. 'Op enig moment richtte genoemde politieagent naar eigen zeggen zijn wapen op de buik van de man en schoot. Hij raakte de man daarbij in de borst', stelt het OM. De man werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis.
Zoals gebruikelijk bij politieschietincidenten waarbij gewonden vallen, volgde er een Rijksrecherche-onderzoek. Daarvoor was er in november een reconstructie in de Neptunusstraat. Na afsluiten van dat onderzoek heeft het OM dat bestudeerd en geconcludeerd dat er 'onvoldoende aanwijzingen voor de noodweersituatie' zijn waar de agent een beroep op doet. Daarom is besloten de zaak voor de rechter te brengen. Het is nog niet bekend wanneer dat zal zijn.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!