GroenLinks: 'Coalitie met De Mos wordt met de dag minder waarschijnlijk'

Mariëlle Vavier (GroenLinks)
Mariëlle Vavier (GroenLinks) © GroenLinks
DEN HAAG - 'We hebben een stadsbestuur nodig dat niet met zichzelf bezig is of met de vraag wie de grootste is, maar dat problemen aanpakt en solidariteit toont met mensen die het nu moeilijk hebben en met de generaties die na ons komen', dat stelt GroenLinks. Afgelopen maandag sprak een deel van de fractie met de informateurs die op zoek zijn naar een coalitie. Dat er een coalitie met Hart voor Den Haag komt noemt ze 'met de dag minder waarschijnlijk'.
GroenLinks is een van de partijen die eerder al heeft aangegeven niet samen te willen werken met Hart voor Den Haag/Groep de Mos. Ook D66, PvdA, Partij voor de Dieren en de SP zien daar geen brood in. Toch zoeken de informateurs naar een mogelijkheid voor een coalitie met De Mos. 'GroenLinks heeft eerder uitgesproken zich niet te kunnen vinden deze beperkte benadering. Het zou passender zijn om meteen alle mogelijke coalities te onderzoeken.' Tot nog toe heeft alleen de VVD uitgesproken te willen samenwerken met De Mos.
De partij wil dat er haast wordt gemaakt met het verkennen, al is er geen deadline voor een eindrapport van de informateurs. 'Als aan het einde van deze week blijkt dat de door rechts zo gedroomde meerderheid niet haalbaar is, moet niet langer worden gedraald en de opdracht teruggelegd worden bij de raad.' Wat GroenLinks betreft komt er een 'zo progressief, links en groen mogelijk college'.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!