Controle op messen en verboden middelen bij ingang kermis Malieveld

© Sonja Assenberg-Staarthof
DEN HAAG - Op de kermis op het Malieveld wordt bij de ingang preventief gefouilleerd. Ook tassen worden gecontroleerd op messen, andere scherpe voorwerpen en verboden middelen. Wie verboden spullen bij zich heeft moet die inleveren. Dat meldt de Haagse Kermis op Facebook. 'Te erg dat het moet', zegt Jan Vermolen van de kermis op Twitter.
De Haagse Koningskermis gaat vrijdag open. De organisatie en de politie hebben besloten dat er gefouilleerd wordt bij de ingang. 'De kermis is een familie-evenement waar veel bezoekers verwacht worden. Om te zorgen dat het veilig verloopt en voor alle leeftijden leuk en veilig is om de kermis te bezoeken, vindt er bij de ingang een 100 procent toegangscontrole plaats', meldt de organisatie.
De politie ziet steeds vaker dat jongeren wapens bij zich dragen en die gebruiken. Dat is een zorgelijke ontwikkeling, schrijft de organisatie op Facebook. 'Het bij je dragen van een mes of ander wapen is niet oké en het vergroot de kans dat je deze ook daadewerkelijk gebruikt', aldus de politie. 'We zijn blij het met zero tolerance beleid van de kermisorganisatie en de gemeente.' De politie zegt ook te helpen met de handhaving. 'En ervoor te zorgen dat de kermis als een leuk familie-evenement veilig kan plaatsvinden.'
  • Malieveld: 8 april tot en met 27 april
  • Frederik Hendrikplein: 22 april tot en met 5 mei
De openingstijden van de kermis zijn hier te vinden.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!