Blasterjaxx tourt de hele wereld over: 'We hebben zoveel aan Den Haag te danken'

Blasterjaxx | Foto via Bevrijdingsfestival Den Haag
Blasterjaxx | Foto via Bevrijdingsfestival Den Haag
DEN HAAG - De een is geboren en getogen in de Schilderswijk, de ander woonde sinds z’n studententijd in Den Haag. Nu veroveren Idir Makhlaf en Thom Jongkind de wereld als het dj- en producersduo Blasterjaxx. Op 5 mei zijn ze de afsluitende act op het Bevrijdingsfestival. 'We hebben zoveel aan Den Haag te danken, dus we komen graag langs', zegt Thom.
Sinds 2012 werken Thom en Idir samen als dj-duo. 'We zijn begonnen in Le Paris en hebben alle eerste shows daar gehad. We hebben mooie mooie tijden daar gehad. En we stonden in Club Seven en Paard van van Troje natuurlijk en veel op het strand', vertelt Thom in Haags Bakkie.
Nu werken ze samen met David Guetta, Hardwell, Afrojack, Nick Romero en veel andere grote namen. Vooral Thom reist de hele wereld over, hij komt nauwelijks nog in Den Haag. 'Maar ik mis het wel. Dit is wel de stad waar ik me het meest thuisvoel. Er is een fijne vibe, leuke mensen, lekker eten en gezelligheid.'

Den Haag voelt als thuis

Idir woont nog in de buurt, in Nootdorp, dus gaat nog wel eens wat drinken in de stad. 'Het voelt gewoon als thuis. Ik zou niet zo snel naar een andere stad gaan.' In tegenstelling tot Thom, tourt Idir niet meer. Hij doet het werk achter de schermen en zit veel in de studio. 'Als Thom weg is op reis zit ik alleen in de studio, maar we bellen en appen wel en sturen ideetjes.'
In 2015 stopte Idir met touren. Het bleek niets voor hem. 'Ik ben niet een persoon die veel op reis kan zijn. Ik werd er depressief van en kreeg panienkaanvallen. Het touren is gewoon zwaar.' Het optreden vond Idir hartstikke leuk maar de rest van de tijd ben je onderweg. '23 uur per dag ben je onderweg, in een vliegtuig, taxi en zit je in een hotel. Die overige uren zijn bij mij killing geweest.'

Nieuwe muziek

In de coronatijd hebben ze hun tijd goed benut en veel nieuwe muziek gemaakt. 'We zijn buiten onze comfortzone gegaan', vertelt Thom. Sinds 1 april is hun nieuwe plaat uit. Ze krijgen veel aanvragen voor optredens, maar voor een optreden in hun thuisstad maken ze tijd vrij. 'We hebben zoveel aan Den Haag te danken, dus we komen graag langs', zegt Thom.
Blasterjaxx bij Haags Bakkie
Blasterjaxx bij Haags Bakkie © Den Haag FM

Bevrijdingsfestival

Op 5 mei sluit Blasterjaxx op het Malieveld het Bevrijdingsfestival af dus ze hoeven niet ver te reizen. Op de vraag of Idir dan wel even het podium op gaat, zegt hij twijfelend: 'Het is een kleine kans dat ik hier het podium op klim, maar het wordt wel verleidelijk. Het hangt af van de alcohol, haha'.
Ik mis hem nog steeds naast me
Thom zou het wel leuk vinden. 'Ik mis hem nog steeds naast me. Want met z'n tweeën heb je altijd wel plezier.' Bijvoorbeeld als het publiek wat minder leuk is. 'Dan stonden we geintjes uit te halen of een voetbalwedstrijd te kijken, zoals bij het WK haha. Maar dat doe je niet als je in je eentje staat', zegt Thom.
Op het Bevrijdingsfestival gaan ze vooral veel eigen dingen draaien, van hun eigen label. 'Het gaat sowieso vet worden. Misschien een O, o, Den Haag festivalmix.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!