Groot roze reclamedoek Kneuterdijk moet weg: 'Dit ging een beetje te ver'

Reclamedoek Kneuterdijk moet weg
Reclamedoek Kneuterdijk moet weg © Den Haag FM
DEN HAAG - Het is niet te missen: aan de Kneuterdijk hangt een gigantisch reclamebord op het pand op de hoek met de Plaats. Maar omdat de vergunning voor het doek nog niet was goedgekeurd, moet het weg van de gemeente. 'De een vindt het mooi, de ander niet', zegt de manager van juwelier Steltman, de winkel op de hoek.
'Het is zo ontzettend groot, echt gigantisch', zegt raadslid Ralf Sluijs van Hart voor Den Haag/Groep de Mos in Bob Staat Op. Hij kreeg verschillende mails en berichtjes van mensen uit de buurt. Dat een steigerdoek erbij hoort tijdens een verbouwing, vindt Sluijs prima. 'Maar dit ging een beetje te ver.'
Volgens hem zou het beter zijn als er een afbeelding van het pand op het doek staat. 'Dat geeft weer wat er achter zit. Nu is het meer voor reclame.'
Reclamedoek Kneuterdijk
Reclamedoek Kneuterdijk © Den Haag FM
?Juwelier Steltman, die een zaak heeft in het pand, laat weten dat het reclamedoek niet van hun is. 'Dat wordt door de pandeigenaar uitbesteed', laat shopmanager Paul Cieremans weten. Zelf heeft hij niet zo'n probleem met de reclame. 'De een vindt het mooi, de ander niet.' Dat ook de naam van de juwelier op het doek zou worden gedrukt, wist de juwelier niet.
Volgens Cieremans wordt het pand opgeknapt en weer in ere hersteld. 'Het wordt weer keurig geschilderd. Wat er onder vandaan komt is mooier dan het is', zegt hij. De verbouwing zou tussen de acht en tien weken duren.

Vergunning

Volgens een woordvoerder van wethouder Hilbert Bredemeijer (CDA) is er wel een vergunning aangevraagd, maar is die nog niet verleend. Daarom gaat de gemeente optreden en eist dat het doek wordt verwijderd, meldt mediapartner Omroep West.
Wanneer het doek weggaat is nog niet duidelijk.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!