Spuigasten: Lesley Arp (SP) en Judith Klokkenburg (ChristenUnie/SGP) over formatie

Lesley Arp (SP) en Judith Klokkenburg (ChristenUnie/SGP)
Lesley Arp (SP) en Judith Klokkenburg (ChristenUnie/SGP) © Gemeente Den Haag
DEN HAAG - In het politieke radioprogramma Spuigasten op Den Haag FM zijn zaterdag te gast: fractievoorzitters Lesley Arp (SP) en Judith Klokkenburg (ChristenUnie/SGP).
Bijna een maand na de verkiezingen is er nog geen zicht op een nieuwe coalitie. Dat er een coalitie met Hart voor Den Haag komt noemde GroenLinks deze week 'met de dag minder waarschijnlijk'. GroenLinks is één van de partijen die eerder al heeft aangegeven niet samen te willen werken met Hart voor Den Haag/Groep de Mos. Ook D66, PvdA, Partij voor de Dieren en de SP zien daar geen brood in. Toch zoeken de informateurs naar een mogelijkheid voor een coalitie met De Mos.
Maar de VVD zei eerder deze week juist - als eerste partij - wél te willen samenwerken met Hart voor Den Haag/Groep de Mos. Dat staat in een brief die VVD-fractieleider Anne Mulder heeft gestuurd aan de informateurs. Volgens de liberalen kunnen de kiezers die op De Mos hebben gestemd niet zomaar opzij worden geschoven.

'Formatiecircus'

Het feit dat één van de twee informateurs, Gert-Jan Oplaat (VVD), vertegenwoordiger is van de pluimvee-industrie en opmerkingen heeft gemaakt over de Partij voor de Dieren, leidde er vorige week toe dat fractieleider Robert Barker (Partij voor de Dieren) het vertrouwen in het 'formatiecircus' opzegde.
Hoe luisteren de fractievoorzitters Lesley Arp (SP) en Judith Klokkenburg (ChristenUnie/SGP) naar de statements van GroenLinks, VVD en Partij voor de Dieren? Hoe kijken zij naar het formatieproces tot nu toe? En wat is volgens hen een logische en realistische coalitie?

Spuigasten

Spuigasten is een wekelijks actueel politiek radioprogramma van Den Haag FM. Elke zaterdag van 11.00 tot 12.00 uur ontvangt Ivar Lingen zijn gasten in de centrale bibliotheek aan het Spui. Volg het live op de radio via Den Haag FM, via Den Haag TV (Ziggo-kanaal 40), de stream op denhaagfm.nl of kom langs in de centrale bieb.
Luister hier de laatste uitzendingen terug.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!