Haagse Invloeden: John Bijl over formatie en wethouder Arjen Kapteijns over vluchtelingen Oekraïne

Arjen Kapteijns
Arjen Kapteijns © Martijn Beekman
DEN HAAG - Zaterdag te gast in Haagse Invloeden: directeur John Bijl van het Periklesinstituut. Met hem spreken we over de start van de nieuwe gemeenteraden en vorming van nieuwe colleges n.a.v. de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen in maart.
John Bijl traint al jaren gemeenteraden en lokaal bestuurders: wat is zijn boodschap voor de nieuwe politici? Welke invloed heb je vandaag de dag nog als raadslid of bestuurder, terwijl er vanuit het Rijk veel wetgeving en taken over de schutting worden gegooid? En kan je lokaal het gebrek aan vertrouwen in de politiek, vaak vanwege wat er landelijk gebeurt, wel herstellen?
Wethouder Arjen Kapteijns schuift in het tweede deel van Haagse Invloeden aan. Met hem spreekt Ruben van Twillert over de opvang van Oekraïense vluchtelingen, specifiek over hoe besluitvormingen in een grote opvang crisis als deze tot stand komt. Welke crisisstructuur zit achter de besluitvorming (lokaal, regionaal, landelijk), welke invloed heb je als wethouder en met wie werk je samen? En natuurlijk bespreken we ook hoe de komende weken eruit gaan zien nu de toestroom van vluchtelingen vanwege de oorlog blijft toenemen. 
Haagse Invloeden: elke zaterdag van 10 tot 11 uur, live vanuit de Centrale Bibliotheek aan het Spui.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!