Dj Outsiders over eerste EP: 'Uitbrengen was eerst niet de bedoeling'

Outsiders
Outsiders © Outsiders
DEN HAAG - De deze week uitgebrachte Outsiders Remix EP stond nog geen dag later al op 50.000 streams. Maar eigenlijk was het helemaal niet de bedoeling om de drie remixen van Bon Gepakt (Froger en Donnie), Uhuh (Ronnie Flex & Shirak) en Faktap Broeder van Hagenaar Mula B op een EP uit te brengen. Dat vertelde de Haagse hardstyle-dj Outsiders in het programma Vrijmibo op Den Haag FM.
Dj Outsiders: 'Ik sta inmiddels een beetje bekend om de Nederlandse remixen. Maar wat weinig mensen weten is dat ik ze maak ze eigenlijk altijd met een doel. Ik sta elk jaar als headliner op X Qlusive Holland. Dat concept is hardstyle met Nederlandstalig. En ik neem dat altijd heel serieus, dus ik ga dan echt een schrijverskamp doen en dan ga ik gewoon platen die ik tof vind, die ga ik remixen.'
Het was volgens nooit de bedoeling om die uit te brengen. 'Dat zou puur voor dat feest zijn. Maar sinds mijn remixen van Kalí (Django Wagner) en Reünie (Snelle) was er zoveel vraag naar, dat ik ze nu én maak en dan ook probeer uit te brengen. Vroeger was dat lastiger, maar met de huidige streamingaantallen krijg ik heel makkelijk toestemming.'

Corona

Corona gooide vooral roet in het eten: 'Het is ook mijn eerste EP, want ik had al deze platen dus al af voor dat feest. Dat feest zou in februari zijn, maar dat ging door corona natuurlijk weer niet door. Dus ja, ik zat met al die platen en ik had verder geen tijd om ze uit te brengen dus dan nu maar alle drie op één EP', aldus Outsiders.
Vrijmibo, gepresenteerd door Elias van Hees, wordt elke vrijdagmiddag live vanuit de bibliotheek aan het Spui uitgezonden tussen 17.00 en 18.00 uur.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!