Anne-Tjerk Mante in Het Woordenrijk

Anne-Tjerk Mante in Literatuurmuseum
Anne-Tjerk Mante in Literatuurmuseum
DEN HAAG - In Het Woordenrijk zondagavond gesprekken met jonge en oudere dichters, waaronder multidisciplinair kunstenaar Anne-Tjerk Mante.
Anne-Tjerk Mante is al sinds het begin betrokken bij Het Woordenrijk (dat is bijna tien jaar). Sinds enkele jaren doet hij dat onder de noemer ‘Onderweg met Anne-Tjerk, de reis als bestemming’ waarbij hij verslag doet van het leven als reis met afslagen, rustplaatsen en omwegen – met behulp van gedichten, verhalen of liedjes reflecteert hij hier op. Anne-Tjerk Mante is ook theatermaker en beeldend kunstenaar en vorig jaar vereeuwigde hij Boekenweek-auteur Ilja Leonard Pfeiffer en werd zijn schilderij ‘Ilja als Elvis’ in het Letterkundig Museum toegevoegd aan de portrettengalerij (zie foto).
Tevens in de uitzending de jonge dichters Lotte Linthorst en Hasan Gök, Het Gedicht van de Week van Edith de Gilde en de literaire agenda voor Den Haag.
Het Woordenrijk is een poëzieprogramma over de Haagse literatuur, elke zondag van 20 tot 21 uur gepresenteerd door Ricco van Nierop, in 2012 opgericht door Harry Zevenbergen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!