Omwonenden Lozerlaan, Raamweg en andere drukke wegen zijn geluidsoverlast door verkeer zat

© PxHere
DEN HAAG - In een brief aan de gemeenteraad vragen omwonenden van hoofdroutes in de stad aandacht voor de door hen ervaren geluidsoverlast die wordt veroorzaakt door verkeer. Naast het verlagen van de snelheid moeten geluidsbeperkende maatregelen deze 'ernstige geluidsoverlast' verhelpen.
Vooral zwaarder vrachtverkeer, snel optrekkende auto’s, motoren en scooters dragen bij aan het probleem, laten de bewoners weten. 'Bij een registratie bleek dat het geluid van één luid voertuig geluidsoverlast veroorzaakt bij meer dan 10.000 omwonenden'. De overlast zou zowel overdag als 's nachts ervaren worden en neemt in de zomermaanden toe wanneer het verkeer richting het strand groeit.
Geluidsmeters, lawaaiflitspalen, geluidszones voor bepaalde voertuigen, het omleiden van doorgaand vrachtverkeer en een snelheidslimet van 30 kilometer per uur op alle wegen worden door de omwonenden genoemd als eventuele oplossing. 'Hierdoor kunnen we onze mooie stad Den Haag voor iedereen leefbaar houden.'
De brief is ondertekend door omwonenden van de hoofdroutes Lozerlaan, Waldeck Pyrmontkade, Koningin Emmakade, Koningskade, Raamweg, Benoordenhoutseweg en Schenkviaduct. Het onderwerp van geluidsoverlast raakt de leefbaarheid in de stad, stellen zij.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!