GGD-test niet meer nodig: Ketelstraat en IJzerwerf gaan tijdelijk dicht

© Unsplash
DEN HAAG - Wie coronaklachten heeft hoeft vanaf vandaag niet meer naar de GGD om zich te laten testen. Dat heeft het kabinet besloten. Een zelftest is vanaf nu goed genoeg. Dat betekent dat de teststraten aan de Ketelstraat en IJzerwerf tijdelijk dichtgaan. 'Maar ze kunnen weer open als het nodig is', aldus GGD Haaglanden.
Hagenaars die dichtbij Rijswijk wonen kunnen voorlopig ook niet terecht bij de testlocatie aan het Waldhoornplein in Rijswijk. Daarnaast worden vanaf vandaag ook de openingstijden aangepast. 'Ook dat kan morgen weer anders zijn', zegt Margriet van Sisseren van de GGD.
De GGD benadrukt dat het gaat om een pauze. 'Corona is zo grillig. Dus we staan paraat om elk moment op te schalen. Het personeel heeft een nulurencontract, dus dat loopt ook door', zegt Van Sisseren.

Herstelbewijs

De verwachting is dat het aantal testafspraken nu wel een beetje afloopt. Maar mensen testen nog wel voor het herstelbewijs en de vakanties komen er weer aan, legt Van Sisseren uit. Ook kan er weer een nieuwe variant opduiken.
De openingstijden van de teststraten zijn te vinden op de site van GGD Haaglanden.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!