Zaterdag Live over de toekomst van sport in groeiend Den Haag

© Pixabay
DEN HAAG - In Zaterdag Live van zaterdag 16 april wordt in het stamtafelgesprek aandacht besteed aan de toekomst voor sport in een groeiend Den Haag. Gasten zijn: John van den Berg (Adviesraad voor Sport), Casy el Bouhnani (Buurtsportcoach), Esthrella Khouw (Opleidingsmanager Haagse Hogeschool) en Morad Azerki (Kandidaat-raadslid CDA). De uitzending is te volgen via het tv-kanaal van Den Haag FM.
Vanwege de gehouden verkiezingen op 16 maart 2022, heeft de Adviesraad voor Sport de verkiezingsprogramma’s van de politieke partijen onder de loep genomen. Wat opvalt is dat er over het algemeen meer aandacht is voor sport en bewegen dan bij de vorige verkiezingen. Maar wat ook in het oog springt, en door de raad als opvallend wordt gezien, is dat in driekwart van alle programma’s een financiële onderbouwing om de sportieve ambities te realiseren ontbreekt.
In de afgelopen jaren is gebleken dat het enorm lastig blijkt voor het stadsbestuur om het sportbudget én de vraag naar ruimte mee te laten groeien met de groei en de vraag naar voldoende sportaccommodaties.
De adviesraad heeft berekend dat er vijf extra sporthal­len en zestien extra voetbalvel­den in 2040 voor heel Den Haag nodig zijn. Dat vergt politieke keuzes en investerin­gen. Zij berekenen dat er zo’n 15 miljoen euro extra per jaar nodig is om de groei van de stad Den Haag gelijk te laten lopen met de groei van genoeg sportaccommodaties, nog los van de uitdagingen die er zijn voor de huidige 270 sportverenigingen die een gebrek aan vrijwilligers en financiën hebben.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!