Informateurs doen voor Pasen verslag van zoektocht naar nieuw stadsbestuur

Informateurs Geerten Boogaard en Gert-Jan Oplaat
Informateurs Geerten Boogaard en Gert-Jan Oplaat © Hart voor Den Haag
DEN HAAG - Informateurs Gert-Jan Oplaat (oud-Tweede Kamerlid voor de VVD) en Geerten Boogaard (hoogleraar Universiteit Leiden) komen deze week met een verslag van hun werkzaamheden. In opdracht van Hart voor Den Haag/Groep de Mos onderzoeken zij of een college met De Mos mogelijk is. Daar werden ze 31 maart voor aangesteld.
Op de Partij voor de Dieren (PvdD) na hebben ze met alle dertien partijen in de gemeenteraad gesproken over mogelijke coalitievorming met Hart voor Den Haag. PvdD reageerde schriftelijk. De partij had geen goed woord over voor het aanstellen van een van de twee informateurs.
In opdracht van Hart voor Den Haag onderzoeken de informateurs de mogelijkheid om tot een college te komen met de partij van De Mos. D66, GroenLinks, PvdA, PvdD en de SP hebben aangegeven daar geen brood in te zien. De VVD liet juist weten voorstander te zijn van een coalitie met De Mos en D66. Het heeft eveneens de voorkeur van de ChristenUnie/SGP dat de drie grootste partijen gaan samenwerken.
Zo'n samenwerking lijkt onwaarschijnlijk. D66 heeft al vaker uitgesproken geen mogelijkheid te zien om met de partij samen te werken in een nieuwe coalitie zolang het strafrechtelijk onderzoek nog loopt.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!