'Superhelden' Boyan Slat en Satta Sheriff op nieuwe muurschildering Omniversum

Muurschildering Omniversum
Muurschildering Omniversum © Den Haag FM
DEN HAAG - Wie over de President Kennedylaan rijdt kan hem niet missen: de gigantische nieuwe muurschildering op het Omniversum. De streetart van Karski & Beyond is maandagmiddag onthuld.
Op de muur zijn twee jonge mensen afgebeeld die strijden voor een betere wereld. Boyan Slat bedacht het initiatief de Ocean Clean Up om iets te doen tegen de plastic soup in zee. Ook mesenrechtenactivist Satta Sheriff uit Liberië is afgebeeld. Zij is al sinds haar negende actief om de wereld beter te maken.
'Door de kleuren in haar gezicht lijkt ze op een strijder en de mantel maakt van haar een superheld', legt artiest Roelof Schierbeek van Karski & Beyond uit. 'Bij Boyan zie je de plastic soup door z'n hoofd gaan.' Maar Roelof wil niet te veel uitleggen wat hij bedoelde met de muurschildering. 'Ik wil dat mensen zelf invulling geven aan de betekenis van het schilderij.'
Boyan Slat afgebeeld door Karski & Beyond
Boyan Slat afgebeeld door Karski & Beyond © Den Haag FM
De muurschildering moet mensen inspireren om iets bij te dragen aan een betere wereld. UN Youth Impact vroeg jongeren naar ideeën voor de kunst. Graffiti-artiesten Karski & Beyond maakten vervolgens een ontwerp. 'Sommigen droegen belangrijke mensen aan of inspirerende quotes. Uiteindelijk koos ik voor deze jonge changemakers', aldus Roelof.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!