DI-RECT is ambassadeur van Invictus Games, 'Wild Hearts' wordt themanummer

DI-RECT
DI-RECT © Het Nationale Theater
DEN HAAG - De mannen van DI-RECT zijn ambassadeur van Invictus Games Den Haag. Dat heeft de organisatie dinsdag bekendgemaakt. Daarnaast is de track 'Wild Hearts' het themanummer van het evenement in het Zuiderpark. Het nummer zal klinken bij de openings- en sluitingsceremonie en gebruikt worden bij video's van de sporters.
DI-RECT is al sinds het begin betrokken bij de organisatie van de Invictus Games in onze stad. Zo maakte ze in mei 2019 kennis met de Nederlandse deelnemers aan de Invictus Games en deden ze mee aan een wedstrijdje rolstoelbasketbal. 'Deze samenwerking zat al lange tijd in de pijplijn, al voor de oorspronkelijke editie die voor 2020 in de planning stond waren we gevraagd om de Invictus Games muzikaal kracht bij te zetten', zegt de band.
'Het nummer Wild Hearts zal deze editie als een anthem worden ingezet, een grote eer. Wij zijn als band dan ook trots om onderdeel te mogen zijn van dit bijzondere evenement wat ook nog eens in onze hometown plaatsvindt. Gedurende het hele evenement zullen wij dagelijks de activiteiten muzikaal omlijsten.'
Het was al bekend dat de band zou optreden bij de openings- en sluitingsceremonie, maar de klanken van de band zullen vaker gaan klinken nu 'Wild Hearts' het themanummer is wat ook gebruikt zal worden bij alle videobeelden van het sportevenement. De band heeft een internationaal geluid, wat volgens de organisatie goed past bij het evenement met deelnemers uit 20 landen.
De Invictus Games, het internationale sportevenement voor fysiek en mentaal gewonde militairen en veteranen, zijn van zaterdag 16 tot en met vrijdag 22 april in het Zuiderpark. Oorspronkelijk zou het evenement al plaatsvinden in 2020, maar door de coronacrisis ging dat meermaals niet door.
De Britse prins Harry bedacht het evenement om (oud-)militairen die in het leger psychisch of lichamelijk gewond zijn geraakt samen te brengen. De Britse prins zal zelf ook aanwezig zijn in het Zuiderpark. Ook zijn vrouw Meghan zal aanwezig zijn, meldt Daily Mirror. Prinses Margriet woont de openingsceremonie bij, koning Willem-Alexander zal in ieder geval bij de sluitingsceremonie aanwezig zijn.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!