Parkeervergunning in Den Haag iets duurder geworden, maar niet zo duur als in andere steden

Geparkeerde auto's
Geparkeerde auto's
DEN HAAG - De kosten voor een parkeervergunning voor particulieren zijn dit jaar in Den Haag 2,8 procent hoger dan een jaar eerder. Daarmee stijgt de prijs harder dan het landelijk gemiddelde van 1,2 procent. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van Vereniging Eigen Huis. In vergelijking met andere grote steden is een parkeervergunning hier geen dure kwestie.
In 2022 betaal je voor een eerste parkeervergunning in onze stad 66,60 euro per jaar. Dat is goedkoper dan in Amsterdam (574,18 euro), Utrecht (507,60 euro) of Rotterdam (115,20 euro). De hoofdstad is de duurste van de 119 onderzochte gemeenten. Den Haag staat, net als vorig jaar, op plek 73.
Wanneer een tweede auto een parkeervergunning nodig heeft in Den Haag gaan de kosten omhoog. De tweede vergunning op een adres kost 294,90 euro. Bij een derde auto stijgt het verder naar 589,75 euro. In de Vruchtenbuurt en Bloemenbuurt geldt er een ander tarief. Daar betaal je per auto 14,35 euro.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!