Openbaar Ministerie eist elf jaar cel voor drogeringen en verkrachtingen tijdens seksdates

Vrouwe Justitia
Vrouwe Justitia © Pixabay
DEN HAAG - Twee vrouwen en een man uit Den Haag zouden elf jaar de cel in moeten. Dat eist het Openbaar Ministerie (OM) nadat zeker tien vrouwen de drie beschuldigen van verkrachting. Ook zouden de slachtoffers gedrogeerd zijn geweest.
De vrouwen dachten online een afspraakje te hebben gemaakt met een van de vrouwen en werden op de plaats van de afspraak verraast doordat er nog meer mensen aanwezig waren. Vervolgens werden ze 'grofweg misbruikt', stelt het OM. Tien vrouwen meldden zich bij de politie na hun ervaringen. Vier van hen hebben aangifte gedaan tegen de 35-jarige Tamara van der Z., de 31-jarige Melissa V. en de 42-jarige Jeroen D.
Volgens het OM zijn de slachtoffers gedrogeerd door de verdachten. 'Na dan toch een drankje te hebben gedronken, voelden ze al snel dat ze hun grenzen niet meer goed konden aangeven, soms zelfs het bewustzijn verloren. Wat er daarna allemaal nog is gebeurd wisten de slachtoffers lang niet altijd meer, maar wel dat ze seks hebben gehad waar ze zich niet tegen hebben kunnen verzetten.' In sommige gevallen was er ook sprake van letsel.

'Ze konden zelf ook aangeven als ze geen seks wilden met een man'

Mediapartner Omroep West meldt dat de seksdates volgens het trio hebben plaatsgevonden, maar dat het allemaal op basis van vrijwilligheid gebeurde. Zo zouden de deelnemende vrouwen hebben geweten dat het die avond om seks zou gaan. 'Het ging om gezelligheid en seks', vertelde Van der Z. tijdens de zitting. Zij verbaasde zich erover dat de vrouwen er niet op hadden gerekend dat nog een andere vrouw en ook een man aan de seksdate deelnamen. 'Ze konden zelf ook aangeven als ze geen seks wilden met een man', verklaarde D. op de zitting.
'De slachtoffers waren kwetsbare vrouwen, die op zoek waren naar gezelligheid. Ze zijn doelbewust naar de woning gelokt, en zijn daar seksueel misbruikt.' Het Openbaar Ministerie beschuldigt het drietal ook van de aanwezigheid van een vuurwapen en munitie in de woning. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!