Zuiderpark deels dicht voor fietsers door Invictus Games

© Miguel Sloendregt
DEN HAAG - Een deel van het Zuiderpark vanaf vandaag tot en met 22 april niet toegankelijk voor fiets, scooter of auto. Dat komt door de Invictus Games die daar van 16 tot en met 22 april plaatsvinden.
Het is niet de enige verkeersaanpassing die tijdens het evenement zal gelden. Vanaf 14 april zijn de rijstrook, de parkeerhaven en het fietspad aan de parkzijde van de Vreeswijkstraat ook dicht. De linkerrijstrook blijft wel open voor doorgaand verkeer. Fietsers kunnen omrijden via de Rhenenstraat. De Fietsersbond zegt het vreemd te vinden dat een belangrijke fietsroute enige tijd afgesloten is.

Invictus Games Park

Het Zuiderpark, gedurende het evenement omgedoopt to Invictus Games Park, is gratis te bezoeken en daarmee toegankelijk voor wandelaars. 'Het park wordt dus niet afgesloten en zijn wandelend altijd vrij toegankelijk voor bezoekers, bewoners, en bezoekers van lokale bedrijven', Staat op de website van de Invictus Games te lezen. Voor bepaalde delen geldt wel dat er een toegangsbewijs nodig is. Ook worden bezoekers gecontroleerd bij een van de ingangen. Vanaf zaterdag 23 april moet het park weer op de reguliere manier bereikbaar zijn.
ChristenUnie/SGP, SP en Partij voor de Dieren gaven eerder aan verbaasd te zijn over de aanpassingen in en rondom het Zuiderpark. 'In nota bene het lange Paasweekend is een groot gedeelte van het Zuiderpark, inclusief de speeltuin, alleen toegankelijk na persoonscontrole.'
De Invictus Games is een internationaal multisportevenement voor militairen en veteranen, die psychisch of lichamelijk gewond zijn geraakt in het leger. Het evenement vindt van 16 tot en 22 april plaats in het Zuiderpark.
LEES OOK:

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!