Bloemenkraam Kames op de Haagse Markt uitgebrand: 'En toch hebben we geluk gehad'

DEN HAAG - De bloemenkraam Kames op de Haagse Markt is in de nacht van dinsdag op woensdag uitgebrand. Volgens de brandweer was er sprake van kortsluiting in de rozenmachine. Eigenaresse Nel Kames wil meteen weer aan de slag: 'We kunnen het niet hebben dat de omzet ook nog wegvalt.'
De brand van de kraam van Kames Bloemen is 's nachts rond half drie ontdekt door de beveiliger van de Haagse Markt. 'Hij heeft meteen de brandweer gebeld, die er binnen een paar minuten was. We hebben toch geluk gehad, want hierdoor is de schade beperkt gebleven en is de brand niet overgeslagen naar de andere kramen', vertelt Nel enigszins opgelucht.
Het ene gedeelte van de bloemenzaak is er slechter aan toe dan de andere. In de eerste unit is de bedrading totaal weggebrand. In de tweede unit, waar de koelcel staat, valt de schade mee. 'Veel roetschade', legt de eigenaresse uit.

'Omzet mag niet wegvallen'

Nel wil niet te lang stilstaan bij de brand. 'We zijn gewoon open. We kunnen het niet hebben dat onze omzet ook nog eens wegvalt.'
Daarom gaat ze ook zo snel mogelijk aan de slag om de schade te herstellen. 'We gaan morgen meteen al dat verbrande hout eruit halen', vertelt ze. De gemeente gaat de plafonds en de tussenruimte van de twee units van haar bloemenkraam reinigen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!