Haagse Invloeden: invloed uitoefenen op het gemeentelijk beleid

Nora van Elferen en David Rietveld
Nora van Elferen en David Rietveld
DEN HAAG - Zaterdag te gast in Haagse Invloeden op Den Haag FM: Nora van Elferen (senior adviseur public affairs bij adviesbureau EPPA) en David Rietveld (coördinator bestuurlijke zaken en lobby bij de gemeente Rotterdam).
Nora van Elferen is senior adviseur public affairs bij EPPA, een adviesbureau op het gebied van public affairs en strategische communicatie. Met haar spreekt Ruben van Twillert over waarom het voor veel gemeenten moeilijk is om te lobbyen in Den Haag. Uit eigen onderzoek van vorig jaar bleek dat veel gemeenten worstelen met het kiezen van speerpunten in de lobby, het leggen van contacten met landelijke politici en de interne organisatie van de lobby. De lobby van gemeenten lijkt steeds belangrijker te worden nu veel gemeenten het financieel zwaar hebben.
David Rietveld stopt deze maand als coördinator bestuurlijke zaken en lobby bij de gemeente Rotterdam. Vanaf volgende maand start hij een nieuwe baan bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en gaat hij aan de slag met het gemeentefonds. Ook met Rietveld spreken we lobbyen in de gemeentewereld en of deze fase van het vormen van colleges juist wel of geen goede tijd is om invloed uit te oefenen op collegeprogramma's.
In Haagse Invloeden met Ruben van Twillert duiden we de landelijke en lokale Haagse actualiteit met een andere bril. Wat niet zichtbaar is, proberen we zichtbaar te maken. Want hoe lopen de communicatielijntjes in onze politieke hoofdstad, hoe wordt er invloed uitgeoefend, wie bepaalt nou echt de agenda en welke wereld gaat er verder schuil achter de Haagse schermen? Vanuit een gezamenlijke passie voor communicatie duiden we de actualiteit met zij die dagelijks invloed uitoefenen: lobbyisten, beleidsbepalers, communicatieadviseurs, journalisten, columnisten, bestuurders en politici.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!