'Moeders van Vrederust' krijgen Zuidwest-speldje: 'De hele buurt klopt bij ze aan'

© Maarten Brakema / Gemeente Den Haag
DEN HAAG - Twaalf moeders in de wijk Vrederust hebben een Zuidwest-speldje uitgereikt gekregen. Deze kregen zij voor hun inzet voor een veilige en schone buurt en voor de hulp die ze bieden aan gezinnen die het niet breed hebben.
Ouarda, Nezahat, Imran, Selcan, Tuba, Najia, Halima, Hulya, Zaynep, Laila, Emine, Zahra zijn de moeders die opkomen voor de jeugd en veiligheid in de buurt. Dankzij hun inzet zijn er in de wijk zebrapaden aangelegd zodat kinderen veilig kunnen oversteken en staat er een hek bij het water bij het Pagepark. Met de zogenoemde 'spaarkring' die zij hebben opgericht ontvangen mensen die het nodig hebben een maandelijkse bijdrage.
De moeders organiseren ook veel initiatieven in de wijk zodat verschillende groepen elkaar kunnen ontmoeten. Een voorbeeld is De MengelMoestuin die inmiddels bestaat uit vijfentwintig moestuintjes en een ontmoetingsplek in de buurt is geworden.
Wethouder Martijn Balster reikte de speldjes woensdag uit. 'Vrederust kan simpelweg niet zonder deze belangrijke moeders. Wat zij allemaal doen is onbeschrijflijk. Voor iedereen bieden ze een luisterend oor én er wordt ook naar hen geluisterd. Van jong tot oud klopt bij de moeders aan. Het allerbelangrijkste is hun inzet voor de veiligheid in de buurt en de samenwerking met de jongeren in de wijk. Ze zijn een voorbeeld voor velen en daar wil ik ze namens de gemeente hartelijk voor bedanken.'
De gemeente Den Haag reikt een Zuidwest-speldje aan bewoners, vrijwilligers en andere mensen die zich inzetten voor de buurt. Inmiddels hebben 22 Zuidwesters een speldje gekregen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!