D66 geeft openheid over grensoverschrijdend gedrag van prominent partijlid

Sigrid Kaag
Sigrid Kaag © D66
DEN HAAG - D66 komt vrijdag met conclusies over het rapport rond grensoverschrijdend gedrag binnen de partij. Dat heeft de partij bekendgemaakt op haar website. Ruim 250 leden van de partij eisten in een open brief dat er snel duidelijkheid zou komen. De brief werd mede ondertekend door vier Haagse leden van de partij.
De leden gaven aan 'met veel ongenoegen' de berichtgeving in de Volkskrant te hebben gelezen en veel vragen te hebben 'over de positie van slachtoffers en het handelen van de partijleiding in het bestrijden en voorkomen van grensoverschrijdend gedrag binnen D66'.
De Volkskrant onthulde zaterdag dat een prominent partijlid zich schuldig had gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag. Die conclusie kwam uit een vertrouwelijk rapport dat het bestuur al een jaar in handen heeft. Volgens de krant staat in het vertrouwelijke deel van het rapport dat Frans van Drimmelen zich schuldig heeft gemaakt aan stalkgedrag.
Het partijlid heeft zijn werkzaamheden bij het Haagse adviesbureau Dröge en Van Drimmelen voorlopig neergelegd. 'De situatie is uiterst pijnlijk, verdrietig en schadelijk voor alle betrokkenen', zo liet het bedrijf in een verklaring weten. 'Binnen ons bureau is door de partners over de publicatie en de ontwikkelingen daaromtrent gesproken. Na dit overleg is gezamenlijk besloten dat Frans zijn werkzaamheden voorlopig neerlegt.'
In de open brief eisten de leden ook een bijeenkomst waar het bestuur verantwoording aflegt en vragen beantwoordt. Het partijbestuur zegt nu daartoe 'zeer bereid' te zijn. 'Meer informatie over hoe we dat organiseren, zullen we eveneens vrijdag met de leden delen', staat op de website te lezen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!