Regenboogvlag Huijgenspark tijdens paasweekend weer vernield, buurtbewoners plaatsen hem terug

© PxHere
DEN HAAG - Voor de vijfde keer is de regenboogvlag in het Huijgenspark vernield. Tijdens het paasweekend werd de paal uit de grond gehaald, met hulp van buurtbewoners is deze weer teruggeplaatst. De regenboogvlag staat in het park als support voor de LHBTQI+-community. 'Het is de zoveelste keer', zegt COC-voorzitter Marion Tahapary.
Stichting Queer Mind, de organisatie die zich inzet voor een veilige leefomgeving voor iedereen, deelde een foto van de neergehaalde vlaggenmast. 'Terwijl iedereen Pasen viert, vierde deze groep het neerhalen van de mast en regenboogvlagvlag! Heel triest! Triest voor ze is dat de vlag blijft terugkomen!'
Volgens Tahapary hoorden buurtbewoners dat de vlag midden in de nacht onder luid gejuich werd weggehaald. Niemand weet wie dat gedaan hebben. Ook van de vorige keren is dat niet bekend. Het COC gaat opnieuw aangifte doen. 'De politie gaf de vorige keer aan dat er camerabeelden zijn. Ze doen er onderzoek naar, maar het is nog niet duidelijk.'
COC Haaglanden bevestigt dat de mast dit weekend werd neergehaald. Met hulp van buurtbewoners kon hij weer teruggeplaatst worden.

Regenboogvlag verankeren

'Het blijft maar doorgaan. Waanzinnig triest en boosmakend', reageert GroenLinks-raadslid Isabel Bos op de Tweet. 'Maar mijn standpunt blijft hetzelfde: we moeten de ?regenboogvlag hier letterlijk en figuurlijk verankeren. En we moeten sterker zijn dan de sterkste vandalen.' Eerder organiseerde het raadslid een stoepkrijtactie nadat de regenboogvlag werd vernield. Ze hoopt dat er snel permanente regenboogelelementen in de omgeving komen.
Twee weken geleden werd de regenboogvlag ook al met mast en al uit de grond getrokken. De vlag zelf bleek toen te zijn verdwenen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!