Bakkerij Carla's Smaak dreigt te verdwijnen op Scheveningen: 'Ik wil hier graag blijven'

Foto ter illustratie: Nadya Spetnitskaya (Unsplash)
Foto ter illustratie: Nadya Spetnitskaya (Unsplash)
DEN HAAG - Bakkerij Carla's Smaak aan de Hellingweg op Scheveningen dreigt te moeten sluiten. Op de locatie mag ze wel bakken, maar niks verkopen. Er is een petitie gestart om het winkeltje te behouden. 'Ik wil hier graag in de buurt blijven, want hier zit mijn klandizie', zegt Carla in Bob Staat Op.
Tijdens de corona bouwde Carla haar cursusruimte om tot bakkerijtje. Maar daar is niet iedereen blij mee, aldus Carla. 'Buren gingen zoeken naar een aanleiding om me weg te krijgen. Het bestemmingsplan is een bakkerij, maar ik mag er geen winkeltje voeren.'
Carla heeft geprobeerd het bestemmingsplan te wijzigen, maar dat is nog niet gelukt. 'De gemeente wil er geen winkel hebben. Er moet dan een cluster van winkels zijn en economisch haalbaar zijn.' Carla heeft nu een opschorting gekregen. Maar het liefst wil ze op de Hellingweg blijven. 'Het is nu heel leuk en gezellig.'

Petitie

Inmiddels is er een petitie gestart om Carla's bakkerij te behouden. 'Het helpt enorm als een groot aantal van onze vaste en enthousiaste klanten via deze petitie de bakkerij te steunen en open te willen houden', aldus de petitie. D66 heeft raadsvragen gesteld over de mogelijke sluiting.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!