Koninklijke wachtkamer op Hollands Spoor tijdelijk open voor publiek

Ingang Koninklijke wachtkamer
Ingang Koninklijke wachtkamer © The Hague Marketing Bureau
DEN HAAG - De koninklijke wachtkamer op Den Haag Hollands Spoor gaat tijdelijk open voor publiek. Van 24 april tot en met 26 juni is de wachtkamer elke zondag open. 'Met deze openstelling willen we bezoekers en bewoners meer laten beleven van de koninklijke historie van de stad', zegt wethouder Saskia Bruines (D66, economie).
De wachtkamer werd in 1893 geopend door prinses Wilhelmina en koningin-regentes Emma. Tot op de dag van vandaag maakt de koninklijke familie gebruik van de kamer. De ruimte bevindt zich in het linkerdeel van het stationsgebouw.
De wachtkamer bestaat uit diverse ruimtes. Bij de ingang is een groot trapportaal met terrazzovloeren en glas-in-lood-ramen. De monumentale trap leidt naar een grote middensalon en twee zijsalons. Het plafond van de middelsalon is beschilderd met de wapens van de elf provincies.
Koninklijke wachtkamer
Koninklijke wachtkamer © The Hague Marketing Bureau

Reserveren

Wie de koninklijke wachtkamer van binnen wil zien moet een kaartje kopen. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar voor een exclusieve rondleiding, de eerste rondleidingen zijn al uitverkocht. Woensdag gaan er opnieuw kaarten in de verkoop via de site van The Hague Marketing Bureau.
Ben je hierdoor helemaal in koninklijke sferen? Er is ook een koninklijke wandelroute van 3,4 kilometer langs de koninklijke bezienswaardigheden.
Koninklijke wachtkamer
Koninklijke wachtkamer © The Hague Marketing Bureau

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!