Japanse Tuin dit voorjaar niet open vanwege broedende roofvogel

Japanse Tuin
Japanse Tuin © gemeente Den Haag
DEN HAAG - De Japanse Tuin in Clingendael gaat dit voorjaar toch niet open voor bezoekers. In de tuin broedt een bijzondere roofvogel, de sperwer. De vogel komt nog weinig voor in Nederland en is een beschermde diersoort. Daarom mag er tijdelijk geen publiek de tuin in. In het najaar gaat die wel weer open.
'Dit beestje moet in alle rust kunnen broeden. De sperwer heeft z'n nest helaas op een vrij lage plek gebouwd. Als we toch bezoekers in de tuin zouden toelaten dan is het risico te groot dat de broedende sperwer verstoord wordt en daarmee de kans op broedsucces sterk afneemt', zegt Remco Boucher, groenbeheerder van de gemeente. 'Zo zie je maar… De natuur laat zich niet sturen!'
Volgens Remco is het bijzonder dat een sperwer op deze plek een nest bouwt. Daarom worden vogelliefhebbers gevraagd om uit de buurt te blijven van de Japanse Tuin. 'Ook andere bezoekers van Clingendael vragen we om een beetje rustig te zijn als ze in de buurt van de Japanse Tuin zijn. Gun de sperwer rust. Het zou zo mooi zijn als er straks jongen uit het nest voortkomen', aldus Remco.
Half oktober gaat de Japanse Tuin weer open voor publiek.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!