Maak een ritje in de historische tram op Koningsdag

Blauwe Tram A106 uit 1911
Blauwe Tram A106 uit 1911 © HOVM / C. Westerduin
DEN HAAG - Op Koningsdag kan je een ritje maken in een van de historische trams. Op 27 april rijden zes oude trams door de binnenstad. Sommigen zijn al meer dan honderd jaar oud.
De trams die gaan rijden zijn twee blauwe trams uit 1911 en 1913, twee Haagse stadsmotorwagens uit de jaren twintig en twee PCC-trams uit de jaren vijftig en zestig.
De trams rijden tussen 11.00 en 17.00 uur elke tien minuten tussen het Statenkwartier en het Centraal Station (perron E). In- en uitstappen kan bij de haltes Van Boetzelaerlaan, Frederik Hendriklaan, Kneuterdijk, Centrum (alleen in de richting van het Spui) en Centraal Station (alleen in de richting van Statenkwartier). De rout gaat via de Scheveningseweg / Eisenhowerlaan.
De historische tram 265 uit 1920
De historische tram 265 uit 1920 © HOVM / C. Westerduin
Kaartjes voor de ritten zijn te koop bij het instappen en kunnen alleen worden gepind. Reizigers kunnen kiezen voor een enkele rit (volwassenen 3 euro, kinderen tot en met 12 jaar 1,50 euro) of een retour (volwassenen 5 euro, en 2,50 euro voor kinderen tot en met 12 jaar).
De precieze dienstregeling wordt een paar dagen voor Koningsdag bekendgemaakt. Meer informatie is te vinden op de website van HOVM.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!