Spetter pieter pater: nieuwe waterspeelplaats geopend in speeltuin Leyenburg

Nisha Soekhai (speeltuinbeheerder) en een van de betrokken moeders bij het project | Foto via gemeente Den Haag
Nisha Soekhai (speeltuinbeheerder) en een van de betrokken moeders bij het project | Foto via gemeente Den Haag
DEN HAAG - Leyenburg heeft sinds deze week de eerste openbare waterspeelplaats van Den Haag. Maandag werd die geopend in speeltuin Jip en Janneke aan de Baambruggestraat.
Verschillende bewoners hadden het idee bedacht om het oude waterbad in de speeltuin te vervangen voor een waterspeelplaats met toestallen. Bij de speelplek is rekening gehouden met kinderen met een beperking. 'Ze kunnen op een veilige en uitdagende manier samen spelen', aldus de gemeente.
De speeltuin aan de Braambruggestraat is toegankelijk voor kinderen in een rolstoel en kinderen met een visuele beperking kunnen de kleinere waterfonteinen voelen.

Ontmoetingsplek

Speeltuin Jip en Janneke heeft in 2020 een opknapbeurt gehad waarbij een groot deel van de speeltoestellen is vernieuwd. De speeltuin wordt gebruikt door kinderen van omliggende scholen en kindercentra, ook is het een ontmoetingsplek voor de wijk.
Meer nieuws lezen uit jouw wijk? Check dan de speciale stadsdeelpagina Escamp.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!