Nieuwe aanvraag voor reclamedoek op de Plaats: 'Echt geen toevoeging voor de stad'

Eerder geplaatst reclamedoek Kneuterdijk
Eerder geplaatst reclamedoek Kneuterdijk © Den Haag FM
DEN HAAG - Het kan zomaar zijn dat er opnieuw een spandoek met reclame komt te hangen aan de steiger aan de Plaats 26. Er is een vergunningsaanvraag gedaan om vanaf 2 mei voor een periode van twee weken zo'n reclame-uiting op te hangen. Al is het de vraag of dit voornemen wordt goedgekeurd.
Bewonersorganisatie Bewoners rondom het Plein is verbaasd over de aanvraag. 'Hoe is 't mogelijk dat voor Plaats 26 opnieuw een vergunningsaanvraag gedaan wordt voor een reclame-uiting op de steiger', schrijft men op Twitter. In een reactie laat de gemeente op het officiële Twitteraccount weten dat de kans groot is dat de aanvraag wordt afgewezen 'gezien de maatschappelijke ophef' over de vorige aanvraag.
Tim de Boer, fractievertegenwoordiger van de Haagse Stadspartij (HSP), heeft er niet veel vertrouwen in. 'Peter Bos (oud-raadslid HSP, red) reageerde al: maatschappelijke ophef is geen grondslag om zoiets af te wijzen.' Wat zijn partij betreft is een dergelijke reclame-uiting 'echt geen toevoeging voor de stad'. Sowieso zegt De Boer te willen kijken welke vorm van reclame in de buitenruimte wordt toegestaan.
Begin april was er ophef over een gigantisch reclamebord op het pand op de hoek met de Plaats. Het roze doek hing er al, maar een vergunning was nog niet goedgekeurd. Daarom moest het worden weggehaald.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!