Hulppakketten voor Oekraïense vluchtelingen kan je bij deze twee supermarkten opsturen

© Smartmile Nederland
DEN HAAG - Het versturen van een hulppakket aan Oekraïense vluchteling moet vanaf vandaag nog iets makkelijker zijn. In twee Haagse vestigingen van supermarkt Lidl kan bij de pakketautomaten van Smartmile een donatie opgestuurd worden.
Het is de bedoeling dat producten in een pakket worden gedaan en dat erop wordt geschreven wat er in zit. Vervolgens zijn er ter plaatse instructies hoe het (blauw-gele) Oekraïne-compartiment van de pakketautomaten werkt.
De pakketten worden vervolgens met fietskoeriers naar hulporganisatie Emergency Appeal Nederland gebracht. Zij zorgen ervoor dat de hulpgoederen op de juiste plek in Polen en Oekraïne terecht komen.
In Den Haag kan een donatie gedaan worden bij twee vestigingen van de supermarkt: De Stede en Waldeck. Op de website van Smartmile staat dagelijks welke producten gewenst zijn door de hulporganisatie.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!