D66 in Den Haag 'geschrokken en verdrietig' na berichten over grensoverschrijdend gedrag

Robert van Asten (D66)
Robert van Asten (D66) © Martijn Beekman
DEN HAAG - De Haagse afdeling van D66 zegt 'geschrokken en verdrietig' te zijn over de berichten uit de Volkskrant met betrekking tot grensoverschrijdend gedrag binnen de partij. Dat staat te lezen in een reactie op de website van D66 in Den Haag. Die is ondertekend door de raadsleden, fractievertegenwoordigers en de voorzitter van de lokale afdeling. De ondertekenaars zeggen uit te kijken naar de reactie van het landelijk bestuur.
De Volkskrant onthulde zaterdag dat een prominent partijlid, Frans van Drimmelen, zich schuldig had gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag. Die conclusie kwam uit een vertrouwelijk rapport dat het bestuur al een jaar in handen heeft. De landelijke partij heeft gezegd dit weekend met nieuwe conclusies naar buiten te komen.
'Onze gedachten zijn als eerste bij hen die met dit soort grensoverschrijdend gedrag te maken hebben gehad, binnen onze partij of daarbuiten', zo valt te lezen. 'Voor ons is het als eerste van belang dat zij zich gehoord, gerespecteerd en serieus genomen voelen. Daarom willen wij, de gemeenteraadsfractie en het afdelingsbestuur van D66 Den Haag, hier samen benadrukken dat we iedere vorm van grensoverschrijdend gedrag onacceptabel vinden. Helemaal in onze eigen partij. Er zijn veel vragen en daarom kijken wij, net als jullie, uit naar de toelichting die het landelijke bestuur zal geven.'

Open brief kent 24 Haagse ondertekenaars

Dit weekend kwam er een open brief van partijleden die eisten dat er snel duidelijkheid zou komen over de kwestie. De open brief is inmiddels ruim 700 keer ondertekend, onder meer door 24 Haagse leden van de partij.
'D66 is een partij die staat voor een samenleving waarin iedereen vrij en veilig zichzelf kan zijn en daarom doen de verhalen in de Volkskrant ons allemaal pijn. Als raadsleden en bestuurders hechten we er sterk aan dat iedereen zich veilig voelt in onze Haagse D66.' Daarbij wijst men in het bericht op de onafhankelijk vertrouwenspersoon waar mensen terecht kunnen wanneer dat nodig is.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!