Automobilist onder invloed opgepakt na negeren stoptekens en inrijden op politieauto

Politieagent
Politieagent © Politie
DEN HAAG - Politieagenten hebben dinsdagavond in Rijswijk een 33-jarige automobilist aangehouden. De bestuurder reed door nadat deze meermaals staande was gehouden. Daarbij reed hij meermaals in op politiewagens. In Rijswijk kon de man zonder vaste woon- of verblijfplaats na een achtervolging worden aangehouden.
De bestuurder van de auto besloot rond 19.30 uur niet te stoppen nadat agenten hem daarop wezen. Agenten waren daar bezig met een buurtonderzoek. De automobilist reed om een agent heen verder. In een onopvallend politievoertuig werd de achtervolging ingezet over de Minckelersstraat in de richting van de Jan van der Heijdenstraat.
In die straat werd gepoogd de bestuurder staande te houden. Daarop reed de bestuurder tegen de politieauto aan en reed door in de richting van het Lorentzplein. Bij een verkeerslicht kon de auto worden klemgezet. Daarop reed de bestuurder opnieuw tegen de politiewagen aan om met hoge snelheid door te rijden. Daarop werden meerdere wagens ingezet door de politie.
Uiteindelijk kon de bestuurder in de G+Fagotstraat worden aangehouden nadat hij daar zijn auto had geparkeerd. 'De bestuurder bleek onder invloed van verdovende middelen.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!